Feestelijke ALV op 12 juli en vervolg op 10 augustus 2016

Vanwege het project Slim Wonen+ en omdat mensen zich betrokken voelen bij MGE, wordt een tweede lidmaatschap mogelijk. Naast lid, kan iemand gedurende 2 jaar Aspirantlid worden: dan wordt geen stroom en/of gas afgenomen. Daarvoor was een statutenwijziging nodig. Het benodigde minimum aantal aanwezige leden ( de helft van 200) was op 12 juli niet gehaald. De juridische procedure, die hiervoor gevolgd moest worden, vereiste een extra ALV binnen 2 tot 4 weken. Die is gehouden op 10 augustus. In de tussentijd konden alle leden bezwaar maken tegen de statutenwijziging. Niemand heeft daarvan gebruik gemaakt en de statuten zijn inmiddels aangepast.


De ALV van 12 juli vond plaats in het bedrijf bNRGY dat het Zonnepark Eeneind op haar dak heeft laten leggen. De 276 zogenaamde “dunne-filmpanelen “ hebben minder zonkracht nodig om te leveren, dan kristallijne panelen. Ook is de degradatie veel minder dan de normale 0,6% per jaar. Kortom, deze panelen leveren vaker stroom in een jaar en houden die productie langer op peil. MGE heeft elk paneel in 3 delen gedeeld om daarmee zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven zonnestroom te verkrijgen.


In aanwezigheid van de Nuenense wethouder Pero, het bestuur en 25 geïnteresseerde leden van MGE,  drukte de Noord-Brabantse energiegedeputeerde Annemarie Spierings op een knop in de bedrijfshal van bNRGY, waarmee de verbinding tussen de omvormers en een knipperlicht tot stand kwam. De avond werd feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje, aangeboden door bNRGY.


Naar het overzicht