Lid worden

Als je lid wordt, beslis je mee over de koers van onze coöperatie, zoals in de ontwikkeling van nieuwe zonneparken en innovatieve projecten.  We helpen je graag met kiezen voor groene energie.

Wat krijg je ervoor?

Als je Lid wordt, onderschrijf je onze doelstelling om groene energie voorop te stellen. Daarom werken we bij voorkeur samen met groene energieleveranciers. Op dit moment is dat het meest Greenchoice, maar we werken desgewenst ook samen met andere groene leveranciers. We zijn een coöperatie die werkt voor haar leden zonder winstoogmerk.

Kijk voor meer informatie en tarieven bij Voordeel van groene leveranciers

Investeren in groene stroom

Als lid heb je voorrang bij deelname aan onze zonneparken, waar gezamenlijk groene stroom wordt geproduceerd. Zonnepark Spegelt 29-31 levert stroom sinds juli 2018, Doornakkersweg 10-14 sinds september 2019 en Sporthal De Coevering sinds 15 februari 2023 . Meer parken zijn in voorbereiding.  Heb je interesse in een investering in groene stroom; meld je aan voor de wachtlijst. Kijk bij Zonneparken.

Meedoen, mee beslissen

Een coöperatie is een organisatie van en voor haar leden. Als lid beslis je daarom mee over de koers van onze coöperatie. Tweemaal per jaar is daarvoor gelegenheid op de  Algemene Ledenvergadering, waarvoor je wordt uitgenodigd. Ook ontvang je een paar maal per jaar onze nieuwsbrief Morgennieuws. Wil je actief meedoen? Laat het ons weten per mail of telefoon of op de ledenvergadering.

Aanmelden als lid

Onze ledenadministratie wordt verzorgd door ZonMonitor, onder andere omdat daar de privacy van je gegevens zijn gewaarborgd. Daarom is het ook nodig dat je je hier persoonlijk registreert en een account aanmaakt.  Ga daarvoor naar www.zonmonitor.nl/gebruiker-mijn-inschrijvingen

Naast je adresgegevens en telefoonnummer, worden nog een paar gegevens gevraagd. Je energieleverancier, klantnummer en EAN-code zijn nodig als je deelneemt aan een zonnepark, maar ook omdat enkele leveranciers ons een vergoeding betalen voor het lidmaatschap van een energiecoöperatie. In 2022 was dat 5000 euro.

Informatie over je privacy : kijk bij Over ons/ Privacybeleid